Skip to content

Helsingin yliopisto: uusi koulutus ilmastoasiantuntijoille

Kuva: NASA Earth Observatory

Helsingin yliopiston ilmakehätieteiden keskus (INAR) kehittää ilmastoasiantuntijan erikoistumiskoulutuksen käynnistämistä. Koulutus yhdistää ilmastotieteen asiantuntemuksen, yritykset ja julkisen sektorin toimijat.

Uusi ilmastoasiantuntijan erikoistumiskoulutus vastaa kasvavaan ilmastoasiantuntijuuden tarpeeseen eri aloilla. Suomen laajennettu ilmastolaki ja hiilineutraaliustavoite vuodelle 2035 vaativat nopeita toimia eri organisaatioissa. Ilmastovaikutusten ymmärtäminen, luonnon monimuotoisuuden huomioiminen ja kiertotalouteen siirtyminen edellyttävät syvällistä osaamista eri sektoreilla.

Helsingin yliopiston ilmakehätieteiden professori ja koulutuksen kehittäjä Markku Kulmala toteaa, että monet ilmastotieteiden asiantuntijat eivät pidä itseään asiantuntijoina. Akateeminen pohja tarjoaa hyvän perustan koulutukselle vastatakseen tähän tarpeeseen.

Suomen luonnontieteelliset yliopistot – Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi – ovat allekirjoittaneet sopimuksen koulutuksesta. Koulutuksen toteuttamiseen osallistuvat Ilmatieteen laitos, Climate University -verkosto ja Climate Leadership Coalition (CLC). Valmistelua rahoittavat Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulutus auttaa yrityksiä ja organisaatioita vastaamaan ilmastonmuutoksen haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Ilmastoasiantuntijat voivat toimia erikoistuneina asiantuntijoina eri aloilla.

Koulutuksen ilmoittautuminen alkaa loppuvuodesta 2023, ja itse koulutus alkaa alkuvuodesta 2024. Koulutuksen hinta on 7200 euroa 60 opintopisteen laajuisesta ohjelmasta. Lisätietoja saatavilla aamiaistilaisuudessa Helsingissä 22.8. klo 8.30–10, myös etäosallistumismahdollisuus. Ilmoittautuneille jaetaan osallistumislinkki.

Lisätietoja: Helsingin yliopisto

Back To Top