Skip to content

Tero Niiranen nimitetty GTK:n malmigeologian tutkimusprofessoriksi

GTK:n uutinen. Kuva: GTK

FT Tero Niiranen on nimitetty Geologian tutkimuskeskukseen tutkimusprofessoriksi 1.10.2022 alkaen. Viisivuotisen professuurin ala on malmigeologia. Niirasella on merkittävä rooli tutkimusalan kehittämisessä.

”Uusien mineraalisten raaka-ainevarojen löytäminen edellyttää korkealaatuista tutkimusta ja dataa. Teron monipuolinen osaaminen mineraalisysteemien mallinnuksessa on avainasemassa, kun ratkomme mineraalisten raaka-aineiden riittävyyttä tulevaisuudessa”, sanoo Mineraalitalouden ratkaisut -yksikön päällikkö Asko Käpyaho.

Niiranen on työskennellyt erikoistutkijana GTK:ssa vuodesta 2008 alkaen ja tätä ennen yksityisellä sektorilla vanhempana geologina ja päägeologina.

Lisätietoja: GTK

Back To Top