Skip to content

Geologinen retkeilyopas Nuuksioon

Punaisia granaattikiteitä Nuuksion kallioperässä. Kuva: Jari Väätäinen, GTK

Retkeilyopas on laadittu Nuuksion kansallispuistoon suuntautuneen vuoden 2013 Geologian päivän retkeä varten. Oppaassa on esitetty alueen geologisia yleispiirteitä. Erityisesti retkellä tutustuttiin granaattipitoiseen kallioon, hiidenkirnun aihioon ja silokallioon, murroslaaksoon, suon ja metsän vaihettumiseen, muinaisrantaan, sekä suokairaukseen.

Geologian päivän seminaarin ja retken järjestivät Geologian tutkimuskeskus, Metsähallituksen luontopalvelut, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Kansallinen Geologian Komitea, Ympäristöministeriö ja Espoon kaupunki.

Geologian päivän retkeilyopas mukailee GTK:n julkaisemaa Nuuksion geologisen retkeilykartan opaskirjasta (ks. sivu GTK:n geologiset retkeilykartat).

Lataa geologinen retkeilyopas Nuuksioon

Back To Top