Skip to content

Geologinen retkeilyopas Yyteriin

Yyterinsantojen rantadyynejä uimarannan eteläpuolella. Kuva: K. Mäkinen, GTK

Vihkonen on laadittu Porin Yyterinsannoille suuntautuvan vuoden 2011 Geologian päivän retkeilyä varten. Vihkosessa on esitetty alueen geologisia yleispiirteitä. Siihen on kerätty myös tietoja Yyterinsantojen alueella esiintyvien dyynimuodostumien syntytavasta sekä niiden muotojen ja kasvillisuuden erityispiirteistä.

Karttaan merkityt numerot osoittavat missä eri dyynityyppejä esiintyy edustavimmillaan. Tiettyä  dyynimuodostumaa esiintyy alueella 1-4:ssä eri paikassa. Vihkosen tekstissä karttaan merkittyjen  numeroitujen kohteiden kuvaus on otsikoitu samalla numerolla. Kohteiden sijainnin ja  kohdekuvauksen kytkeminen toisiinsa numeroinnilla helpottaa toivottavasti omatoimisten  retkisuunnitelmien tekemistä vielä Geologian päivän jälkeenkin.

Oppaan on laatinut Geologian tutkimuskeskuksen Kalevi Mäkinen.

Lataa geologinen retkeilyopas Yyteriin

Päivitys: Opasta ei valitettavasti ole saatavilla. Yyterin luonnosta ja geologiasta voi kuitenkin lukea Porin kaupungin sivuilla olevan oppimiskokonaisuuden ainestosta, esimerkiksi:

Porin kaupungin opetusmateriaalit on laadittu Yyterinniemen luontopalveluiden kehittäminen -hankkeessa, joka on saanut Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta.

Back To Top