Skip to content

Geologinen retkeilyopas Hollolan Tiirismaalle

Rantakerrostumaa maaleikkauksessa. Kuva: GTK

Vuoden 2015 Geologian päivän päätapahtuma oli Hollolassa, missä järjestettiin Tiirismaan geologiaa ja Salpausselkiä käsittelevä seminaari ja sitä seurannut retki. Retkellä tutustuttiin neljään geologiseen kohteeseen: Pirunpesän kvartsiitteihin, suppiin, muinaisrantaan, sekä lähteeseen ja sitä ympäröivään kasvillisuuteen.

Retken oppaina toimivat tämän opasvihkosen kirjoittaneet erikoisasiantuntija Jukka-Pekka Palmu Geologian tutkimuskeskuksesta, professori Juha Karhu Helsingin yliopiston Geologian ja Maantieteen laitokselta, sekä puheenjohtaja Matti Laurila Hollolan ympäristöyhdistyksestä.

Vaikka retkipäivä oli jo, reitti ja kohteet ovat omatoimisia. Tämän opasvihkosen tarkoitus on auttaa

geologiasta ja luonnosta kiinnostuneita kävijöitä tutustumaan kohteiden välityksellä Tiirismaan geologiaan.

Lataa geologinen retkeilyopas Hollolan Tiirismaalle

Back To Top