Skip to content

Geologi-lehti 2/2022 on ilmestynyt

Suomen Geologisen Seuran jäsenlehti Geologi on ilmestynyt vuodesta 1949. Lehti leviää ennen kaikkea SGS:n jäsenkunnan keskuuteen, mutta myös kirjastoihin ja harrastajille. Uusin Geologi 2/2022 on nyt vapaasti luettavissa verkossa.

Vuoden 2022 toisessa Geologissa huomioidaan kansainvälinen mineralogian vuosi esimerkiksi Kari Kinnusen kirjoittamassa artikkelissa Karjalan ”rubiineista” ja René Just Haüysta ja Paula Niinikoski-Fusswinkelin artikkelissa, joka käsittelee Geologi-lehteä eräiden mineraalien mineraalikuvausten ensijulkaisijana.

Näiden lisäksi mm. Mineralogiasta mineralogian vuonna 2022, esittely juuri alkaneesta tietokirjaprojektista ”Suomen muinaiset tulivuoret – ja muita kallioidemme salaisuuksia”, kirja-arvio Anne Rothin teoksesta Kultamaan tyttäret (2021) sekä artikkeli professori Mikael Forteliuksen eläköitymisestä. Mukana myös Karhu kiertää ja Minne mennä -palstat.

Koko sisältö lehden verkkoversiossa.

Back To Top