Skip to content

Lumoudu Vuoden Luontokuvista Luonnontieteellisessä museossa

Vuoden Luontokuva 2021 on Pekka Tuurin ”Liskomies”

Vuoden Luontokuva 2021 -kilpailun eri sarjojen voittajakuvat saapuivat Luonnontieteelliseen museoon. Voittajakuvien joukossa nähtävillä on myös vuoden luontokuvaksi valikoitunut Pekka Tuurin upea otos ”Liskomies”, jolla Tuuri uusi voittonsa 11 vuoden takaa.

Tuomaristo viehättyi Vuoden Luontokuvan 2021 erityisestä tilanteesta, näkökulmasta ja tunnelmasta.

”Vesiliskon maailma avautuu kuvassa hienona kokonaisuutena. Hääasuinen liskokoiras leijuu kutulammikossaan kuin avaruudessa. Vedenpinnan tuolla puolen maisemaksi piirtyy eläimen arkisempi ympäristö”, tuomaristo tunnelmoi voittokuvaa.

Tuurin mukaan vedenalainen ja olosuhteiltaan vaativa kuvaustilanne oli tarkkaan suunniteltu, mutta lopullinen kuva syntyi kameran asustusten ja liskon arvaamattomien liikkeiden summana.

Pekka Tuuri on kokenut ja menestynyt vedenalaiskuvaaja. Laji vaati kärsivällisyyttä, tekniikkaa ja sitkeyttä odotella kuvattavaa kohdetta. Vuoden Luontokuva -kilpailun hän on voittanut kaksi kertaa ja lisäksi saavuttanut 5 muuta sarjavoittoa.

Vuoden Luontokuva -kilpailun voittajakuvat ovat nähtävillä Luonnontieteellisessä museossa, museokahvilassa 7.12.2021 asti.

Museokahvila, Luonnontieteellinen museo
Aukioloajat:
Ti-ke ja la klo 10.30-17.00,
to klo 12.00-20.00,
pe klo 12.00-19.00,
su klo 10.30-16.00

Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki.
Kahvilaan on vapaa pääsy!

Lisätietoa Vuoden Luontokuva -kilpailusta: vuodenluontokuva.fi

Back To Top