Skip to content

Geologi-lehti 3/2021 on ilmestynyt

Suomen Geologisen Seuran jäsenlehti Geologi on ilmestynyt vuodesta 1949. Lehti leviää ennen kaikkea SGS:n jäsenkunnan keskuuteen, mutta myös kirjastoihin ja harrastajille. Uusin Geologi 3/2021 on nyt vapaasti luettavissa verkossa.

Vuoden kolmas Geologin numero on mammuttien hallitsema

Uusimmasta Geologi-lehdestä löytyvät artikkelit Siperian ikiroudasta löydetyn Dima-mammutin matkasta rautaesiripun toiselle puolelle ja mammuttiin liittyvistä kansanuskomuksista. Lisäksi numerossa käsitellään historiallisen ilmastonmuutoksen mahdollista vaikutusta hellenismin kukoistukseen ja kirja-arviossa on Deep Time Reckoning (Vincent Ialent, 2020), jossa pohditaan syvää aikaa kotimaisille geologeille tutun Olkiluodon ydinjätteen loppusijoituspaikan kontekstissa.

Koko sisältö lehden verkkoversiossa.

Back To Top