Skip to content

GTK:n Geo/on –näyttely on avattu

GTK:n tiedote

Millaisia geologisia luonnonvaroja meillä on? Entä mikä on geologinen historiamme? Mitä uutta geologialla vielä saavutetaan?

Geologiaa erityisesti Suomessa esittelevä Geo/on –näyttely on avattu Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) uusissa toimitiloissa Espoon Otaniemessä. Näyttely kuljettaa geologian ilmiöihin ja sisältöihin, ja kertoo miten geologia vaikuttaa niin yksilön kuin koko ihmiskunnan elämään ja hyvinvointiin.

Geo/on -näyttely on avattu Espoon GTK:lle

Näyttelyn kattavat geologiset näytteet kytkeytyvät alkuaineiden jaksolliseen järjestelmään, Suomen geologian ja vuoriteollisuuden historiaan sekä arkipäivän toimintaan ja tuotteisiin. Suomen geologian historiaa ja sen vaikutusta maisemaamme ja nykyelämään voi tarkastella mm. jättikokoiselta tabletilta.

”Geologialla on monta ulottuvuutta sekä maapallon historiassa että nykypäivän arkielämässä. Uudistunut näyttely tuottaa kävijöille oivaltamisen elämyksiä ja osoittaa miten monin tavoin moderni yhteiskuntakin on luonnosta riippuvainen”, kertoo erikoissuunnittelija Jouni Ylönen Geologian tutkimuskeskuksesta.

Yleisölle avoin Geo/on -näyttely on avoinna arkipäivisin klo 9.00-16.00 osoitteessa Vuorimiehentie 5, Espoo. Ryhmille pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään opastus. Maksutonta ryhmäopastusta voi tiedustella osoitteesta geonayttely (at) gtk.fi.

Lisätietoa: GTK

Back To Top