Skip to content

Haku kesän GTK:n korkeakouluharjoitteluun on auki 26.2.–15.3.2024

GTK:n uutinen

Työtä maastossa, sovelluskehityksessä, näytteiden parissa, lakipalveluissa… Geologian tutkimuskeskuksessa on jälleen avoinna mielenkiintoisia ja monipuolisia harjoittelupaikkoja korkeakouluopiskelijoille.

Tulevana kesänä useat korkeakouluopiskelijat pääsevät työskentelemään kestävän ja hiilineutraalin tulevaisuuden mahdollistamiseksi Geologian tutkimuskeskuksessa. GTK tarjoaa harjoittelupaikkoja maaperän taustapitoisuuskartoituksesta, geofysiikasta ja rikastuslaboratoriotyöstä sovelluskehitykseen ja lakipalveluihin. Työtä tehdään sekä maastossa että GTK:n toimipisteillä. Haussa on yhteensä kahdeksan paikkaa.

”Tarjoamme harjoittelijoillemme mahdollisuuden tutustua tutkimuskeskuksen työhön, asiantuntijoihin ja tutkimusinfraan. Panostamme laadukkaaseen ohjaukseen, vaihteleviin työtehtäviin sekä opiskelijan kehittymiseen tämän ammatillisia kiinnostuksen kohteita kuunnellen”, GTK:n henkilöstöjohtaja Riikka Mäki kertoo ja jatkaa:

”Harjoittelu tarjoaa arvokasta työkokemusta sekä tilaisuuden verkostoitua ja työskennellä alan osaajien kanssa. Samalla saamme itsekin tärkeää tietoa opiskelijoiden urasuunnitelmista ja tarpeista työnantajaa kohtaan.”

GTK seuraa suunnitelmallisesti korkeakouluharjoittelijoiden kokemuksia ja tyytyväisyyttä harjoitteluun. Aiempien vuosien palaute kertoo, että harjoittelu koetaan mielekkääksi ja ammatillisesti kehittäväksi. Palautteen mukaan harjoittelu tuo uusia näkökulmia opiskeluun ja urahaaveisiin, ja monen kohdalla työ GTK:ssa on vahvistanut käsitystä siitä, mihin haluaa tulevaisuudessa asiantuntemuksessaan paneutua. Kaiken kaikkiaan GTK saa harjoittelijoilta erinomaiset arviot.

”Harjoittelijoilta saamamme erinomainen palaute on joka vuosi meille ylpeyden aihe. Vuoden 2023 palautteen mukaan harjoittelijamme kokivat, että heidät otettiin hyvin vastaan työyhteisöön ja he saivat riittävän perehdytyksen sekä tuen työtehtäviin. Tehtävien määrä ja laatu koettiin sopiviksi. Tällä tiellä haluamme jatkaa sekä kehittyä entisestään harjoittelupaikan tarjoajana”, Mäki kommentoi.

Onnistuneet harjoittelukokemukset näkyvät vuosittain myös uusien harjoitteluhakemusten määrässä. Viime vuonna tutkimuskeskus sai ennätykselliset 634 harjoitteluhakemusta. Moni hakee GTK:lle myös uudestaan harjoitteluun.

”Toivomme hakemuksia monenlaisista taustoista tulevilta korkeakouluopiskelijoilta. Odotamme tulevaa kesää ja sen tuomia oppeja puolin ja toisin”, toteaa Mäki.

Viime kesän harjoittelijoiden kuulumisia pääset lukemaan tästä blogikirjoituksesta.

Vastuullinen työantaja

GTK kuuluu Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisöön ja on sitoutunut vastuullisen työpaikan periaatteisiin. Yhteisöön sitoutuminen varmistaa, että harjoittelukokemus on hyvä sekä korkeakouluharjoittelijalle että työnantajalle.

GTK noudattaa seuraavia periaatteita:

  1. Kunnioitamme työnhakijaa.
  2. Perehdytämme työhön kunnolla.
  3. Esihenkilömme ovat työntekijöitä varten.
  4. Tarjoamamme työ on merkityksellistä, jossa saa kehittyä.
  5. Puutumme syrjivään kohteluun heti.
  6. Huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista.
  7. Maksamme kohtuullista palkkaa.

Opiskelija, hae nyt!
Kaikki kesän 2024 korkeakouluharjoittelupaikat löytyvät Korkeakouluharjoittelu-sivulta. Haku tehdään valtiolle.fi-palvelun kautta ja se päättyy perjantaina 15.3.2024 klo 16.15.

Lisätietoja: GTK

Back To Top