Skip to content

Luonnontieteellisen museon kuulumisia vuodelle 2024

Juhlat metsässa -näyttely avautui vuonna 2023. Kuva Emma Suominen

Luomuksen uutinen

Vuosi 2023 oli kiireinen juhlavuosi, jonka aikana Luonnontieteellinen museo täyttyi luonnosta kiinnostuneista vierailijoista. Vuodelle 2024 olemme tehneet joitain muutoksia ilmaispäivien käytäntöihin ja laajentaneet kesäajan aukioloaikoja. Myös museon pääsylippuhintoja on tarkistettu – pääsääntöisesti alaspäin.

Varhaiskasvatus- ja oppilaitosryhmille maksuttomia vierailuaikoja

Luonnontieteellisen museon ilmaispäivien suuren suosion vuoksi kohdistamme ilmaispäivät jatkossa yksityishenkilöille ja muille ryhmille kuin varhaiskasvatus- ja oppilaitosryhmille. Samalla avaamme varhaiskasvatus ja oppilaitosryhmille varattavaksi maksuttomia vierailuaikoja. Oppilaitoisryhmien maksuttomat vierailut on sijoitettu museon rauhallisimpiin hetkiin, jolloin oppiminen onnistuu parhaiten.

Varhaiskasvatuksen ja oppilaitosryhmien museovierailuja on haluttu tukea myös alentamalla arkipäivien opastushintoja. Jatkossa opastus on 80 €/oppilaitosryhmä.

Näyttelyissä jatkavat ikisuosikit ja uudet tuttavuudet

Vuoteen 2024 siirrytään vuonna 2023 avautuneiden vaihtuvien näyttelyiden – Juhlat metsässä, Korvaamattomat – näkymiä avainlajeihin ja Vuoden luontokuvat 2023 – kanssa. Lisäksi museon viisi perusnäyttelyä ilahduttavat ja innostavat kävijöitä luonnon havainnointiin ja oivaltamiseen.

Kevään ensimmäinen uusi näyttely avautuu museon kahvilaan tammikuussa ja se esittelee Tomi Malkin hiilipiirroksia museon Luut kertovat -salista. Juha Kauppisen ja Janne Torisevan Korvaamattomat -näyttely on avoinna PopUp -parvella 3.3.2024 asti, minkä jälkeen parven valtaavat Mia Surakan upeat lintuvalokuvat.

Mikäli olet kiinnostunut tarjoamaan näyttelyä Luomuksen näyttelytiloihin, tutustu näyttelyhaun ohjeisiin ja näyttelytiloihin verkkosivuillamme.

Tieteiden yössä keskustellaan kirjoista ja kurkitaan kokoelmiin

Tapahtumien osalta vuosi 2024 starttaa museossa iltamenoilla. Tieteiden yönä 25.1. palkitut kirjailijat, Elolliset-romaanin kirjoittaja Iida Turpeinen sekä Korvaamattomat – kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan tekijät Janne Toriseva ja Juha Kauppinen keskustelevat luontokadosta ja sukupuutoista. Miksi stellerinmerilehmä katosi? Mitkä ovat tämän ajan ekosysteemien avainlajeja, ja mikä kaikki on uhattuna, jos niiden annetaan kadota? Keskustelun juontaa kustannustoimittaja Antti Arnkil. Lisäksi illan aikana järjestetään kierroksia museon kellarikerroksissa oleviin eläintieteellisiin kokoelmiin.

Luonnontieteellisen museon aukioloajat ja pääsymaksut 2024

Luonnontieteellisen museon aukioloajat
Ma Suljettu
Ti–Pe klo 10–17
La klo 10–18
Su klo 11–17

Kesän laajennetut aukioloajat 3.6.–11.8.2024
Ma–Su klo 10–17

Pääsylippu 19,00 €
Alennettu pääsylippu 11,00 €
Opiskelijat ja 7-17 -vuotiaat 7,00 €
Koulu- ja päiväkotiryhmät (omatoimivierailu) 3,00 €
Museokorttilaiset ja alle 7 v. 0 €

Tarkemmat hintatiedot Luonnontieteellisen museon verkkosivuilla.

Back To Top