Skip to content

Vastuullinen kesäharjoittelu kiinnostaa – Geologian tutkimuskeskukselle 32 harjoittelijaa

Kuva: GTK

GTK:n tiedote

Geologian tutkimuskeskus GTK tarjoaa vuosittain useita kesäharjoittelupaikkoja geoalan opiskelijoille. Organisaatio kiinnostaa, sillä tänä vuonna hakemuksia tuli viime vuoteen verrattuna lähes 50 enemmän eli 564 kappaletta. Heistä kesäksi palkattiin 32.

”Haluamme kantaa oman osamme yhteiskuntavastuusta ja antaa mielekkäitä harjoittelupaikkoja alasta kiinnostuneille sekä hoitaa sen erinomaisesti. Siksi päätös osallistua Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan oli helppo. Yhtenä onnistumisen merkkinä pidämme sitä, että meille halutaan palata harjoittelemaan. Tänä kesänä harjoittelijoista kaksitoista on tullut tutuksi jo aiempina kesinä”, kertoo Riikka Mäki, HRD-päällikkö, GTK.

Kampanjaan osallistumalla GTK on sitoutunut kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, jotka auttavat tekemään kesätyökokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle, että työnantajalle: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus.

Suurin osa kesätyöntekijöistä tulee harjoittelija-nimikkeellä ja opiskelee geotieteitä. GTK tekee paljon maasto- ja vesitöitä kesäisin, joten on luonnollista, että harjoittelijatkin suuntaavat ympäri Suomen eri tehtäviin. Maastotöihin palkatuilta tutkimustyöntekijöiltä sekä geologilta vaaditaan työolosuhteiden vuoksi laajempaa kokemusta kuin muualle organisaatioon.

Lisätietoja: GTK

Back To Top