Skip to content

Geologi-lehti 3/2020 on ilmestynyt

Suomen Geologisen Seuran jäsenlehti Geologi on ilmestynyt vuodesta 1949. Lehti leviää ennen kaikkea SGS:n jäsenkunnan keskuuteen, mutta myös kirjastoihin ja harrastajille. Uusin Geologi 3/2020 on nyt vapaasti luettavissa verkossa.

Uusimmassa Geologissa:

Sisässä kiven sinisen – Kivet ja kalliot kalevalamittaisissa runoissa (Heidi Haapoja-Mäkelä ja Samppa Mäkelä)

Miten kivet limittyvät myyttisiin maailmoihin ja mielikuviin? Haapoja-Mäkelän ja Mäkelän artikkelissa analysoidaan kalevalamittaisia runoja ja niiden geologista sisältöä.

Vuoden 2020 kolmas Geologi sisältää lisäksi artikkelin mikro-organismien aiheuttamista mullistuksista. Lehdestä löytyy lisäksi kirja-arvio Kristiina Kalleisen kirjasta Nils Gustaf Nordenskiöld – Vuorimiehen ja tiedemiehen elämä sekä Minne mennä -palsta.

Koko sisältö lehden verkkoversiossa.

Back To Top