Skip to content

GTK:n haku- ja latauspalvelu Hakku uudistui

Näkymä uudistuneen Hakku-palvelun etusivulta.

GTK:n uutinen

Uudistunut haku- ja latauspalvelu Hakku on julkaistu kesäkuun alussa. Hakun taustateknologian ja ulkoasun muutokset parantavat asiakkaan käyttökokemusta ja palvelun skaalautuvuutta.

Hakku on palvelu, jonka kautta asiakkaat pääsevät lataamaan GTK:n aineistoja ja tietotuotteita omaan käyttöönsä. Palvelussa on saatavilla esimerkiksi julkaisuja, arkistoraportteja, karttoja, valokuvia sekä paikkatietotuotteita. Suurin osa tuotteista on selattavissa ja ladattavissa maksutta. Painetut julkaisut ja osa paikkatietotuotteista ovat edelleen maksullisia.

Edellinen versio Hakku-palvelusta verkkokauppoineen julkaistiin vuonna 2015 ja se on ollut alusta saakka kävijämäärältään GTK:n suosituimpia verkkopalveluita. Nyt, lähes kymmenen vuoden kuluttua, palvelu on saanut ansaitsemansa uudistuksen niin taustateknologian kuin ulkoasunkin osalta.

Uudessa palvelussa käyttökokemusta on parannettu monin tavoin. Ohjeistusta on selkeytetty ja tarvittavat toiminnot sijoitettu mahdollisimman intuitiivisesti löydettäviksi. Monille käyttäjille on varmasti hyötyä siitä, että palvelun saavutettavuutta on optimoitu ja se skaalautuu nyt myös mobiililaitteille.

Teknologiset uudistukset mahdollistavat Hakku-palvelun jatkokehittämisen lähitulevaisuudessa, mikä sujuvoittaa edelleen GTK:n aineistojen käyttöön saantia ja siihen liittyvää asiakaspalvelua.

Tervetuloa tutustumaan uudistettuun Hakkuun!

Lisätietoja: GTK

Back To Top